Форум Магерового

Теми для публікацій та розмов


Подія
17 жовтня 2010 Василь Сипливий

7 червня
7 червня 2009 (житель)

Історія Магерова
17 квітня 2009 (житель)

Магерів
6 грудня 2008 (Лоза)

Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Ip: 77.52.102.217 Тема: Історія Магерова

Магерів наш - це давнє місто

Для нас воно, як золоте намисто.

Це місто давнє знамените,

Легендою красою оповите

Оспіване казками і піснями

Навіки - вічні  буде з нами.

 

 

           Мальовнича і неповторна українська земля. Багата і драматична її історія. Кожен її куточок особливий, оповитий легендами про щасливі і важкі часи, про талановитих і роботящих людей, про важку боротьбу за право жити, мати мову, культуру, звичаї, про минуле, майбутнє, сьогодення.

          Для нас вся Україна рідна й дорога, але найближчий, найрідніший наш отчий  край, наша мала батьківщина, яка називається Магерів. Це старовинне містечко з мальовничою природою, історією, багатою на злети і падіння і головним багатством – працьовитими і добрими людьми.

           Ми щиро прагнемо, щоб ти шановний читачу, сторінками нашої розповіді здійснив подорож у сиву давнину Магерова, познайомився з людьми, які були справжніми патріотами і борцями за незалежність України, нашою славою і гордістю.

         Сучасна назва селища Магерів, до 1939 року селище називалось Магерув, Магера.

    Селище розташоване в Жовківському районі між 500 07’ 20” північної широти і 230 42’ 46” східної довготи, 16 км на південь від Рави–Руської, 20 км на схід від Немирова, 11 км на захід від залізної дороги.

       На заході  лежить село Біла, на схід – село Хитрейки (Жовківського району).

      Вздовж північної границі території селищної ради пливе річка Біла, притока Рати, в південній частині пропливає потік Дзвін – притока Білої.

       Центром Магерівської селищної ради є с.м.т. Магерів. Крім Магерова в неї входять присілки: Мале Передмістя, Бірки, Шостаки, Підгора.

       Великого транспортного значення Магерів немає. Проходить з Магерова через Добросин автомобільна дорога до австотради  Львів – Рава – Руська. Є автобусне сполучення Магерів – Рава – Руська, Магерів – Львів.

       Лежить селище Магерів на краю   Велико-Подільської височини  Полісся. З корисних копалин є торф, вапняки, мішані ліси.( фото 1).

        В північній частині території, над рікою Білою лежать мокрі болотяні луки, пасовища, на південь від них орне поле „Кобилки”, в південній частині границі підноситься   Явірник (до 312 м над рівнем моря).

17 квітня 2009


1


  Закрити  
  Закрити